Praline Tiramisu

de Rocsi in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 7803 vizualizari

 

Am adus desertul pentru aceasta duminica! Prea multe nu am de zis, decat ca sunt foarte bune si se topesc in gura. Adina multumesc mult pentru reteta.O sa le mai fac cu siguranta pentru ca sunt foarte bune pentru orice aniversare, pentru daruit, sarbatori sau pentru a le savura in orice alta zi cand avem pofta de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 140 ml cafea calduta
  • 250 gr mascarpone
  • 24 piscoturi
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • cacao
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile macinate, cafeaua, le amestecam si le lasam 10 minute asa.

Mascarponele il mixam impreuna cu zaharul, esenta si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem o crema. Peste piscoturi punem crema de mascarpone si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Ne udam mainile, rupem bucatele mici din compozitie si formam niste bilute potrivite. Le tavalim prin cacao din abundenta. Le dam la rece, apoi pot fi servite.

Sunt absolut delicioase pe cuvant de moldoveanca ;)...

Sursa de inspiratie:  Multumesc Adina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (101)

Rocsi 1

30.11.2013, 11:37

Multumesc mult Krysty

Adele 1

22.09.2014, 17:22

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Adele

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane din resturi